topBanner
Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

Tortilla's met gehakt in Aziatische gember-limoenmarinade

met knapperige groenten, mais en pinda's

Supersnel
3.4/4(337)
Lees meer

Benieuwd hoe gember er boven de grond uitziet? Gember is een wortel en zal net als een aardappel gaan groeien als je hem in de potgrond zet.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaPinda'sEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 bol(len)

Knoflookteen

1 bol(len)

Ui

2 cm

Verse gember

½ bol(len)

Limoen

1 blik(ken)

Mais in blik

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

200 gram

Rundergehakt

6 bol(len)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

20 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

10 gram

Verse munt

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

60 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

100 gram

Witte kool en peen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3988 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers16.0 g
Vezels8 g
Eiwitten45 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Koekenpan
Aluminiumfolie
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de gember met een fijne rasp. Rasp de schil van de limoen en snijd dan in partjes. Laat de mais uitlekken en bewaar apart in een kom.

2

Meng in een kleine kom de knoflook, gember, sojasaus en per persoon: 1/2 tl limoenschil en 1/2 el water. Pers er vervolgens een partje limoen per persoon boven uit. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 - 3 minuten. Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak in 3 - 4 minuten bruin.

3

Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven. Voeg de marinade toe bij het rundergehakt en bak nog 2 - 3 minuten. Hak ondertussen de pinda's en de blaadjes van de verse munt grof. Meng in een kleine kom de mayonaise, de zoete Aziatische saus en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/2 el water.

4

Serveer de mais, slamix, gesneden witte kool en wortel, pinda's, verse munt, gebakken rundergehakt en partjes limoen allemaal in verschillende kommen. Serveer met het mayonaisesausje. Verdeel de mini-tortilla's over de borden en laat iedereen zijn eigen tortilla beleggen.