topBanner
Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

met paprika, feta en verse oregano

Lees meer

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix en staat bekend als hét pizzakruid. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Paprika

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Ui

10 g

Krulpeterselie en oregano

170 g

Witte langgraanrijst

1 pak

Tomatenblokjes

6 stuks

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

2 stuks

Pruimtomaat

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

400 ml

Kippenbouillon

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels5 g
Eiwitten32 g
Cholesterol0 mg
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe en breng afgedekt aan de kook. Kook het geheel 15 - 18 minuten zachtjes of tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

3

Halveer de kipgehaktballetjes en draai er 6 nieuwe balletjes per persoon van. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.

4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.