.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuks
Rode paprika
1 stuks
Knoflookteen
1 stuks
Ui
10 g
Krulpeterselie en oregano
170 g
Witte langgraanrijst
1 pak
Tomatenblokjes
6 stuks
Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden
2 stuks
Pruimtomaat
50 g
Feta
(BevatMelk (inclusief lactose))400 ml
Kippenbouillon
3 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.
Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui,de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 15 - 18 minuten zachtjes, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.
Halveer de kipgehaktballetjes en draai er nieuwe balletjes van, zodat je er 6 per persoon hebt. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.
Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.
Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.