Tom kha kai soep met kip en kokosmelk
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Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

Tom kha kai soep met kip en kokosmelk

met rijst, paksoi en champignons

Houd je kokosmelk en rijst over? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Rode peper

3 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

1 stuk(s)

Kipfilet

75 gram

Basmatirijst

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Vers citroengras

¼ zakje(s)

Gedroogde laos

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

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Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers7 g
Vezels3.5 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Soeppan met deksel

Instructies

Préparer
1

Dans la casserole, portez une grande quantité d’eau à ébullition pour le riz. Épépinez le piment rouge et émincez-le. Émincez ou écrasez l’ail. Taillez les champignons en tranches. Coupez le poulet en petits morceaux. Faites cuire le riz à couvert 12 à 15 minutes. Égouttez-le et réservez-le sans couvercle.

Tip: Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijst van de rode peper dan niet en snijd zo in fijne ringetjes. Voeg eventueel op het einde meer toe naar smaak.

Préparer la soupe
2

Portez 200 ml d’eau par personne à ébullition dans la marmite à soupe et émiettez 1/3 de cube de bouillon par personne par-dessus. Ajoutez 125 ml de lait de coco par personne. Cassez les tiges de citronnelle à 3 endroits, puis ajoutez-les à la soupe.

Ajouter les légumes
3

Baissez le feu pour que le bouillon continue à mijoter doucement, et remuez régulièrement. Ajoutez le piment rouge, l’ail et les champignons au bouillon. Ajoutez 1/4 de sachet de galanga séché et 1/2 cc de sucre brun par personne, puis laissez mijoter 5 minutes. Salez et poivrez. Ajoutez ensuite le poulet et laissez mijoter 5 minutes de plus. Pendant ce temps, coupez le pak-choï en fines lanières Pressez le citron vert.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur. Foliumzuur, ofwel vitamine B11, helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Je vindt het ook in bijvoorbeeld spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad.

Servir
4

Ajoutez le pak-choï. Assaisonnez la soupe en ajoutant 1 cc de sauce de poisson et 1 cc de jus de citron vert par personne. Laissez le tout mijoter 2 minutes de plus. Retirez les tiges de citronnelle de la soupe. Servez le riz dans les bols et versez la soupe par-dessus.

Tip: Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus toe.