Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
80 gram
Tempehblokjes
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
100 gram
Sperziebonen
½ zakje(s)
Surinaamse kruiden
15 ml
Ketjap manis
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
½ stuk(s)
Paprika
½ el
[Plantaardige] mayonaise
2 tl
Sambal
1 el
Zonnebloemolie
25 ml
Water
naar smaak
Peper en zout
Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelwedges, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe indien nodig.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verdeel de patatjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de pikante mayonaise.