Tempeh met pikante ketjapsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tempeh met pikante ketjapsaus

Tempeh met pikante ketjapsaus

met patatjes en groenten

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat: Soja, Tarwe)

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

100 gram

Sperziebonen

½ zakje(s)

Surinaamse kruiden

15 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

2 tl

Sambal

¾ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2658 kJ
Energie (kcal)635 kcal
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd3.4 g
Koolhydraten74.5 g
waarvan suikers25.4 g
Vezels16.8 g
Eiwitten27.3 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen bakken
1
  • Was of schil de aardappelen en snijd in wedges.
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges afgedekt, 20 minuten. Verwijder het deksel van de pan en voeg de Surinaamse kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bak de aardappelwedges nog 10 - 15 minuten.
  • Schep regelmatig om en voeg zo nodig meer zonnebloemolie toe.
Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze.
  • Breng een bodempje water met een snuif zout aan de kook in een pot met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd beide paprikasoorten in dunne reepjes.
Tempeh bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak, als de olie goed heet is, de tempeh 4 - 5 minuten, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Bak in dezelfde pan de ui met de knoflook, sperziebonen en beide paprikasoorten 8 minuten.
  • Voeg de tempeh toe en bak nog 2 minuten. Roer vervolgens de ketjap en de helft van de sambal erdoorheen.
Serveren
4
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige sambal.
  • Serveer de patatjes met de tempeh en groenten op borden.
  • Serveer de sambalmayonaise ernaast.