Verse pasta met kruidige champignon-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse pasta met kruidige champignon-roomsaus

Verse pasta met kruidige champignon-roomsaus

Geserveerd met een kleurige tomatensalade

Je kookt vanavond pasta met verse tagliatelle – dat is niet alleen lekkerder, het is ook sneller klaar. De tagliatelle komt rechtstreeks uit De Pastafabriek. Dit is een Italiaans familiebedrijf waar de hele familie meewerkt in de keuken om de lekkerste verse pasta te maken. Buon appetito!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse munt en rozemarijn

25 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Gekleurde cherrytomaten

20 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Gluten, Eieren)

Zelf toevoegen

50 ml

Paddenstoelenbouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2611 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers6.4 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Saus maken
1

• Bereid de bouillon. • Snijd de champignons in kwarten. Ris de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de rozemarijn 1 minuut. Voeg de champignons toe en bak nog 3 – 4 minuten. • Voeg de bouillon en kruidenroomkaas toe en laat het geheel 8 – 10 minuten, afgedekt, zachtjes koken.

Snijden
2

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle. • Halveer ondertussen de cherrytomaten en snijd de muntblaadjes in reepjes. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn. Voeg de cherrytomaten, de helft van de rucola en de munt toe aan de dressing en meng goed.

Tagliatelle bereiden
3

• Kook de tagliatelle 3 – 4 minuten en giet daarna af. • Meng de tagliatelle met de champignon-roomsaus en roer de rest van de rucola erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

• Verdeel de pasta over de borden. • Serveer de salade ernaast.