BestellenCadeaubon
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

Deze verse pasta wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.

Labels:
Veggie
Lekker snel
Allergenen:
Eieren
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse salie

(Kan bevatten Selderij)

250 gram

Champignons

80 gram

Portobello

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)

250 gram

Verse tagliatelle

(Bevat Eieren, Gluten, Tarwe)

60 gram

Semi-gedroogde tomaten

40 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

4 el

Boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Energie (kJ)3258 kJ
Energie (kcal)779 kcal
Vetten41.8 g
Vetten41.8 g
waarvan verzadigd18.4 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten75.7 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers6.5 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels7.9 g
Vezels7.9 g
Eiwitten22.2 g
Eiwitten22.2 g
Zout0.6 g
Zout0.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan

Instructies

Voorbereiding
1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle.
  • Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.

Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!

Champignons bakken
2
  • Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Fruit de sjalot 2 minuten.
  • Voeg de champignons, portobello en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Tagliatelle koken
3
  • Kook de verse tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (zie Tip). Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
  • Meng de tagliatelle in de steelpan met de salieboter.

Tip: De verse tagliatelle kan een beetje aan elkaar gaan plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken.

Serveren
4
  • Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle.
  • Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle.
  • Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.