Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen
met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola
Deze verse pasta wordt dagelijks met liefde bereid door de Pastafabriek, met speciaal gemalen meel uit Italië en Nederlandse vrije-uitloopeieren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
1 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Knoflookteen
10 gram
Verse salie
(Kan bevatten Selderij)
250 gram
Champignons
80 gram
Portobello
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's, Noten)
250 gram
Verse tagliatelle
(Bevat Eieren, Gluten, Tarwe)
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
2 tl
Wittewijnazijn
4 el
Boter
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle.
- Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.
Weetje: Deze maaltijd is niet alleen lekker snel te bereiden, maar bevat ook nog eens 200 gram groente en weinig zout. Lekker, gemakkelijk én goed voor een gezonde bloeddruk!
- Verhit een grote koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Fruit de sjalot 2 minuten.
- Voeg de champignons, portobello en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Kook de verse tagliatelle, afgedekt, in 4 – 6 minuten gaar (zie Tip). Giet voorzichtig af en laat zonder deksel uitstomen.
- Verhit de roomboter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.
- Meng de tagliatelle in de steelpan met de salieboter.
Tip: De verse tagliatelle kan een beetje aan elkaar gaan plakken. Gebruik twee vorken om de pasta tijdens het koken los te maken.
- Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle.
- Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle.
- Garneer met de semi-gedroogde tomaten en de zonnebloempitten.