topBanner
Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

Verse tagliatelle met gebakken paddenstoelen

met salieboter, semi-gedroogde tomaten en rucola

Lees meer

De verse tagliatelle van de Pastafabriek wordt dagelijks met liefde bereid, met speciaal gemalen meel uit Italië en extra verse vrije-uitloopeieren.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

10 g

Verse salie

250 g

Champignons

1 stuks

Portobello

250 g

Verse tagliatelle

(BevatGlutenbevattende granen, Ei)

60 g

Semi-gedroogde tomaten

40 g

Rucola

10 g

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

4 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3250 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers5.0 g
Vezels8 g
Eiwitten21 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse tagliatelle. Snijd de champignons in plakken. Snijd de portobello in reepjes.

2

Verhit een grote koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Voeg de zonnebloempitten toe en rooster de zonnebloempitten totdat ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en knoflook toe en bak 6 minuten. Blus af met 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

3

Kook de verse tagliatelle in 4 – 6 minuten gaar. Giet voorzichtig af en laat uitstomen zonder deksel. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de salie toe en laat 3 minuten zachtjes bakken. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de semi-gedroogde tomaten in reepjes.Meng de gekookte tagliatelle in de steelpan met de salieboter.

4

Verdeel de rucola over de borden met daarop de verse tagliatelle. Schenk de salieboter eroverheen. Schep de gebakken paddenstoelen op de tagliatelle en garneer met de semi-gedroogde tomaten en zonnebloempitten.