Noedels met knoflookgarnalen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Tarwe
Soja
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

200 gram

Groentemix met witte kool

(Kan bevatten: Selderij)

40 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ zakje(s)

Maizena

(Kan bevatten: Gluten)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] boter

½ tl

Wittewijnazijn

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3235 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten38.9 g
waarvan verzadigd17.5 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers30.1 g
Vezels8 g
Eiwitten22 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Steelpan
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot en kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
  • Voeg de helft van de zonnebloemolie toe. Schep goed om en houd apart.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de groentemix 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Saus maken
2
  • Meng in een kleine kom per persoon: 1 tl maizena en 1 tl koud water. Bereid de bouillon.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de ketjap, het maizenamengsel, de wittewijnazijn, sambal en bouillon toe.
  • Meng het geheel goed door en laat het 1 minuut zachtjes indikken.
  • Snijd ondertussen de limoen in kwarten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Noedels roeren
3
  • Verhit 1/2 el boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflook in 2 - 3 minuten gaar. 
  • Blus af met het sap van 1/4 limoen per persoon. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.
  • Voeg de noedels en de ketjapsaus toe aan de groenten. Schep goed door elkaar, zet het vuur hoog en bak nog 1 minuut al roerend. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de noedels over kommen of diepe borden en leg de garnalen erbovenop.
  • Garneer met de gomasio en de gefrituurde uitjes.
  • Serveer met de overige limoenpartjes.