Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes

Stir-fry met gemarineerde varkenshaasstukjes

met spitskool, broccoli, wortel en bruine rijst

De spitskool en broccoli zijn alvast voor je gesneden. Dat scheelt jou weer tijd in de keuken!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Spitskool en broccoli

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Varkenshaasstukjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe)

75 gram

Bruine snelkookrijst

1 stuk(s)

Wortel

¼ bosje(s)

Lente-ui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2659 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten82.4 g
waarvan suikers18.9 g
Vezels10.5 g
Eiwitten36.3 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Was of schil de wortel. Snijd in dunne halve maantjes.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water dan in een waterkoker.

Rijst koken en groenten bakken
2
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat indien nodig, afgedekt, uitstomen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de lente-ui en de knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de Peruaanse kruidenmix, de spitskool en broccoli toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dek vervolgens af en bak nog 4 - 5 minuten verder.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasstukjes en 1 tl bloem per persoon toe en bak 1 - 2 minuten al roerend.
  • Voeg de ketjap, sojasaus en 1 el water per persoon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten indikken op middelhoog vuur, of tot er een saus ontstaat.
  • Voeg de rijst en groenten toe. Roer alles goed door elkaar en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de stir-fry over de borden.
  • Garneer met het groene gedeelte van de lente-ui en het sesamzaad.