HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSteak Met Champignonroomsaus
topBanner
Steak met champignonroomsaus

Steak met champignonroomsaus

met wortelcrème, boontjes met spek en ovenaardappelen

Bourgondisch
Lees meer

De steak die je vandaag serveert is afkomstig van de natuurlijk gekweekte, gelukkige en gezonde dieren van Meatier. Dat smaakt heerlijk!

Labels:Comfort foodExtra groente
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd1 uur 0 minuten
Oventijd55 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Steak

600 gram

Aardappelen

⅔ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2 stuk(s)

Knoflookteen

2 takje(s)

Verse rozemarijn

250 gram

Champignons

200 gram

Sperziebonen

2 stuk(s)

Wortel

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Spekreepjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Wittewijnazijn

4 el

Roomboter

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

2 tl

Mosterd

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4437 kJ
Energie (kcal)1061 kcal
Energie (kJ)4437 kJ
Energie (kcal)1061 kcal
Vetten62.0 g
Vetten62.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
Koolhydraten73 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers14.0 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels21.45 g
Vezels21.45 g
Eiwitten46 g
Eiwitten46 g
Zout2.0 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Keukenpapier
Ovenschaal
Kleine kom
Aluminiumfolie
Hoge kom
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Haal de steak en de roomboter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 6 – 8 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.

2
  • Dep ondertussen de steak droog met keukenpapier en wrijf in met de Italiaanse kruiden, peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd fijn.
  • Maak in een kleine kom een kruidenboter van de rozemarijn, 1/3 van de knoflook, 1 el roomboter per persoon, peper en zout.
  • Meng de kruidenboter door de gekookte aardappelen. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en bak 20 – 25 minuten in de oven.
3
  • Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Leg de steak in de koekenpan zodra de roomboter goed heet is. Bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan, kruid met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
  • Bewaar de koekenpan met bakvet.

Tip: Bak de biefstuk eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.

4
  • Breng water aan de kook in 2 pannen met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Kook de sperziebonen 6 – 8 minuten en de wortelblokjes 10 – 12 minuten in aparte pannen. Giet af en bewaar wat kookvocht van de wortel.  
  • Bak de champignons en de overige knoflook 4 - 6 minuten in de koekenpan van de steak op middelhoog vuur.
  • Voeg per persoon: 75 ml slagroom, 1/2 el wittewijnazijn en 1/4 runderbouillonblokje toe. Roer goed en kook de saus in op laag vuur.
5

Verhit een andere koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekjes 6 – 8 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 – 3 minuten. Pureer ondertussen in een hoge kom de wortelblokjes samen met de overige slagroom en mosterd tot een crème met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Gebruik eventueel wat van het kookvocht om het smeuïger te maken.

6

Snijd de steak tegen de draad in, in dunne plakken. Verdeel de steakplakken over de borden en schep de wortelcrème ernaast. Serveer de aardappelen en sperziebonen in mooie schalen. Schenk de saus in een kommetje zodat iedereen deze naar wens kan opscheppen.