Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Limoen
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten: Selderij)
10 snufje
Nootmuskaat
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Duitse steak haché
10 gram
Walnootstukjes
(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1.25 el
[Plantaardige] boter
Haal de roomboter uit de koelkast en laat in een kleine kom op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers het sap uit de limoen. Snijd de spinazie grof. Rasp een snufje nootmuskaat per persoon.
Zorg dat de krieltjes net onder water staan in een pan met deksel. Kook de krieltjes, afgedekt, in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Breng op smaak met peper en zout en meng met 1/4 el van de roomboter per persoon.
Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg spinazie, een snuf nootmuskaat, en 1/2 el limoensap per persoon toe. Roerbak 4 - 5 minuten, of tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de Duitse biefstuk 2 - 4 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg per persoon: 1/4 tl limoenrasp en 1/2 tl limoensap per persoon toe aan de boter. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Verdeel de spinazie over kleine schaaltjes, garneer ze met de walnootstukjes en zet ze op de borden (zie TIP). Verdeel de krieltjes over de borden. Leg de Duitse biefstuk erbij en garneer met een klontje limoenboter.
Tip: Je serveert de spinazie in aparte bakjes, zodat het vocht dat uit de spinazie komt niet over het bord loopt.