Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pikante smaak, maar bevatten ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en het vrijkomen van endorfine.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Gemarineerde steak
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Courgette
75 gram
Parelcouscous
25 gram
Citroenmayo met zwarte peper
¼ stuk(s)
Rode peper
1 zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
5 gram
Vers basilicum
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak uit de koelkast en laat op kamer temperatuur komen. Bereid de bouillon. Snijd het steeltje de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes. Ris de basilicumblaadjes van de stelen en houd ze beide apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de rode peper, de parelcouscous en basilicumstelen 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de pot. Verlaag het vuur en kook de parelcouscous, afgedekt, 12 - 14 minuten. Haal de basilicumstelen uit de pot. Roer daarna de couscous los met een vork en zet apart.
Snijd de wortel en de courgette halve maantjes. Snijd de ui in halve ringen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de wortel 2 minuten. Voeg de ui, courgette en tijm toe en bak 3 - 4 minuten al roerend mee. Blus de pan af met de wittewijnazijn.
Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur. Leg, wanneer de boter bruist, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan, breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Snijd de basilicumblaadjes fijn. Meng de parelcouscous, de Siciliaanse kruidenmix en de helft van de basilicum door de pan met groenten. Breng op smaak met extra vierge olijfolie, peper en zout.
Snijd de steak, tegen de draad, in sneetjes. Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden. Serveer de steak erbovenop. Besprenkel met de citroenmayo en garneer met de overige basilicum.