Appels zijn niet alleen lekker, maar ook gezond. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en antioxidanten, wat je lichaam een krachtige boost geeft.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Steak
40 ml
Rode wijn
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Knoflookteen
0.17 zakje(s)
Gedroogde tijm
30 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Witloof
20 gram
Yoghurtdressing
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
200 gram
Aardappelwedges
½ el
Olijfolie
75 ml
Zoutarme runderbouillon
1.5 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Haal de steak en boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes met de Italiaanse kruiden in 20 - 23 minuten goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Voor het beste resultaat haal je de steak al een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
Bereid de runderbouillon (zie Tip 1). Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit in een kleine steelpan 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de sjalot en knoflook toe en bak 3 - 4 minuten. Voeg de rode wijn en 1/2 tl tijm per persoon toe, breng aan de kook en laat 2 - 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat 5 - 10 minuten reduceren (zie Tip 2).
Tip 1: Heb je geen runderbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon, net zo lekker!
Tip 2: Laat langer reduceren voor een dikkere saus of voeg 1/2 tl bloem per persoon toe en meng goed door.
Verhit 1 el boter per persoon in een pan op hoog vuur. Leg de steak in de pan zodra de boter goed heet is. Bak de steak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.
Tip: Bak de steak eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Snijd ondertussen de onderkant van de witloofstronken en snijd de witloof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de helften in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel vervolgens in schijfjes.
Meng in een saladekom de witloof met de appelschijfjes en de yoghurtdressing. Breng op smaak met extra vierge olijfolie naar smaak, peper en zout.
Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Snijd de steak tegen de draad in, in dunne sneetjes en leg naast de aardappelpartjes. Schenk de rode-wijnsaus over het vlees. Meng de rucola en veldsla door de dressing en serveer erbij.