Spinazie-gehaktpotje met peterseliewortel
Met appelmoes en spekjes
De peterseliewortel lijkt qua uiterlijk en textuur erg op de pastinaak, maar de smaak gaat meer richting knolselderij en peterselie. Bij de kruidige en aardse smaak van deze witte wortel past een zoete smaak goed. Daarom maak je er vandaag zelf een snelle appelmoes bij.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
600 gram
Vastkokende aardappelen
125 gram
Peterseliewortel
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Spekblokjes
200 gram
Gekruid rundergehakt
2 stuk(s)
Appel
200 gram
Spinazie
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
1 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Schil of was de aardappelen grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
Schil ondertussen de peterseliewortel en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten mee met de aardappelen.
Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appel met de honing en 3 el water per persoon in de steelpan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten op laag vuur koken. Haal de pan daarna van het vuur. Roer de appel door, prak grof met een vork en bewaar de appelmoes tot gebruik met het deksel op de pan.
Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de spekblokjes toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los.
Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Scheur ten slotte de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het spinazie-gehaktpotje over de borden en serveer met de appelmoes.