Romige spaghetti met kipgehakt, aubergine en champignons
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met kipgehakt, aubergine en champignons

Romige spaghetti met kipgehakt, aubergine en champignons

Au persil frisé frais

De aubergine kook je mee met de pasta, hierdoor wordt deze heerlijk zacht. Het kipgehakt hebben we al voor jou voorgekruid. Je hoeft het alleen nog te bakken!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Champignons

3 takje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

110 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

3 el

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)707 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten72 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Hapjespan
Wok

Instructies

1

Breng 500 ml water per persoon aan de kook, met een beetje zout, in een grote pan met deksel voor de spaghetti en aubergine.

Snijd de aubergine in halve plakken
2

Snipper vervolgens de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de aubergine in halve plakken. Snijd de champignons in plakken en de krulpeterselie fijn.

3

Kook de spaghetti en aubergine, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Giet daarna af en houd een klein gedeelte van het kookvocht achter.

Voeg de kookroom, 2 el kookvocht van de spaghetti
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en rul het gehakt 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 5 minuten. Voeg de kook-room, 2 el kookvocht van de spaghetti per persoon en de helft van de krulpeterselie toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.

5

Voeg de spaghetti en aubergine toe aan de pan met saus en verwarm nog 1 minuut.

Garneer met de krulpeterselie
6

Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de overige krulpeterselie.