Romige spaghetti integrale met makreel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti integrale met makreel

Romige spaghetti integrale met makreel

Met tomaat en courgette

Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis boordevol omega-3-vetzuren is ook hartstikke goed voor je! Bovendien kun je er alle kanten mee op. Zo maak je er vandaag een romige pastasaus mee, die bij jong en oud in de smaak valt.

Allergenen:
Selderij
•Vis
•Melk (inclusief lactose)
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

2 bosje(s)

Verse citroentijm

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Gerookte makreel

(Bevat Vis)

½ blik(ken)

Tomatenpuree

0.3 pak(ken)

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)862 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd17.3 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels11 g
Eiwitten34 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.

Makreel verdelen
2

Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 10 â€“ 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 â€“ 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.

Saus maken
5

Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 – 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum.