Makreel is niet alleen heel erg lekker, deze vette vis boordevol omega-3-vetzuren is ook hartstikke goed voor je! Bovendien kun je er alle kanten mee op. Zo maak je er vandaag een romige pastasaus mee, die bij jong en oud in de smaak valt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Tomaat
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
2 bosje(s)
Verse citroentijm
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Gerookte makreel
(Bevat Vis)
½ blik(ken)
Tomatenpuree
0.3 pak(ken)
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Gluten)
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Snipper de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaat in kleine blokjes. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes en ris de blaadjes citroentijm van de takjes.
Verdeel de gerookte makreelfilet met twee vorken in kleinere stukken.
Kook de spaghetti, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de courgette en de citroentijm toe en bak 5 – 7 minuten. Roer regelmatig door en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de makreel, tomatenpuree, kookroom en de tomatenblokjes toe en verwarm al roerend 1 – 2 minuten tot een saus. Breng op smaak met peper en zout. Liever een dikkere saus? Laat dan wat langer inkoken.
Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erover. Garneer met het basilicum.