Spaghetti aglio olio met venkel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti aglio olio met venkel

Spaghetti aglio olio met venkel

Met grana padano, basilicum en pijnboompitten

Pasta aglio olio is een echte klassieker uit de Italiaanse keuken met drie basisingrediënten: knoflook, olijfolie en peterselie. Vandaag voeg je er knapperige venkel en cherrytomaten uit de oven aan toe. Door de tomaatjes te roosteren, worden ze nog zoeter van smaak. De peterselie vervang je door verse basilicum die goed bij het zoete van de tomaten past.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Selderij
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Venkel

125 gram

Rode cherrytomaten

10 gram

Pijnboompitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

90 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat Gluten)

½ stuk(s)

Sjalot

6 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Gedroogde oregano

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3184 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten39 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers7.5 g
Vezels11 g
Eiwitten24 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aluminiumfolie
Ovenschaal
Hapjespan

Instructies

Venkel snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

2
2

Doe de venkel, cherrytomaten en de helft van de knoflook in een ovenschaal en besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, meng goed, dek af met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven.

Koken, snijden, scheuren
3

Kook ondertussen de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten en giet daarna af. Snipper ondertussen de sjalot en scheur de basilicum klein.

Roosteren
4

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Op smaak brengen
5

Verhit de overige olijfolie in dezelfde wok of hapjespan en fruit de sjalot en overige knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de oregano toe en bak 1 minuut mee. Voeg de spaghetti en de helft van de grana padano toe. Verhit 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de pan van het vuur en meng de groenten uit de oven door de spaghetti. Voeg ook de extra vierge olijfolie en de helft van de basilicum toe. Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de pijnboompitten en de overige basilicum en grana padano.