Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Thaise kruiden
(Kan bevatten Selderij, Eieren, Gluten, Mosterd, Soja)
150 gram
Pompoenblokjes
75 ml
Kokosmelk
â…“ zakje(s)
Gele currykruiden
1 stuk(s)
Tomaat
200 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel en tomaat in blokjes.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppot of grote pot met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappelen en wortel toe en bak 3 - 4 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de bouillon, de tomaat, 2/3 van de kokosmelk en 1 tl gele currykruiden per persoon toe. Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 - 25 minuten zachtjes koken.
Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot. Kook de gehaktballetjes 8 - 10 minuten in de pot. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pot en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes.
Haal de soep van het vuur. Voeg 50 ml kookvocht per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met flink wat peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de balletjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk.
Weetje: Wist je dat ui en tomaat bronnen van vitamine C zijn? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.