Skip to main content
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, pompoenpitten en maanzaadbroodje

Zure room is een heerlijke toevoeging aan allerlei gerechten, van soepen tot desserts. Onze versie is voller en minder zuur dan traditionele zure room, waardoor het de andere smaken in een gerecht niet overheerst.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Aardappelen

150 gram

Zoete aardappel

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Gele wortel

25 gram

Zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe, Gerst, Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Pinda's, Noten, Ei, Lupine, Mosterd, Selderij, Soja, Gluten, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¼ el

[Plantaardige] boter

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2882 kJ
Energie (kcal)689 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd9.5 g
Koolhydraten95.4 g
waarvan suikers23.8 g
Vezels20.1 g
Eiwitten19.4 g
Zout2.9 g
Potassium625.8 mg
Calcium49.2 mg
Iron1.6 mg
Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de wortels in schijfjes van 1 cm dik. Snijd de puntpaprika in blokjes.
  • Schil zowel de aardappelen als de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Verhit een klein klontje boter in een soeppot op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 minuten.
Soep maken
2
  • Voeg de wortels, de puntpaprika, de aardappelblokjes en de Siciliaanse kruidenmix toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Bak ondertussen het broodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Serveren
4
  • Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. 
  • Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen en garneer met de pompoenpitten en zure room.
  • Serveer het broodje ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders