Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet

Noedelsoep met Japans gemarineerde kipfilet

met kastanjechampignons en paksoi

De Japans gemarineerde kipfiletreepjes in dit recept barsten van de smaken! Cayenne, anijs, kruidnagel... Proef jij ze allemaal terug?

Labels:
Caloriebewust
Eenpansgerecht
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

500 ml

Zoutarme kippenbouillon

naar smaak

Peper en zout

2 el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)499 kcal
Energie (kJ)2088 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten34.9 g
waarvan suikers3 g
Vezels3.7 g
Eiwitten28 g
Zout7 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Soeppan met deksel

Instructies

Préparer le bouillon
1

Préparez le bouillon de poulet.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan minder of geen sojasaus en/of bereid 500 ml bouillon met 3/4 bouillonblokje in plaats van een hele. Je kunt ook natriumarme bouillon gebruiken.

Couper
2

Râpez le gingembre ou émincez-le finement. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez les champignons blonds en tranches. Retirez l’extrémité de la tige du pak-choï, puis coupez-le grossièrement.

Tip: Paksoi bevat veel foliumzuur - een vitamine (B11) die de aanmaak van witte en rode bloedcellen bevordert en helpt tegen bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan foliumzuur.

Cuire au wok
3

Dans le wok ou la marmite à soupe, faites chauffer l’huile de tournesol et revenir le gingembre et le piment rouge 2 à 3 minutes à feu moyen-doux. Ajoutez les émincés de poulet et faites cuire 2 minutes à feu moyen-vif. Ajoutez les champignons blonds et le pak-choï et poursuivez la cuisson 2 minutes.

Tip: Wil je de soep nog meer pit geven? Bak dan wat zaadjes van de rode peper mee.

Cuire la soupe
4

Ajoutez le bouillon au wok ou à la marmite et laissez mijoter doucement 6 minutes à couvert. Après 3 minutes, ajoutez les nouilles udon.

Assaisonner
5

Ajoutez 1 cc de sauce soja par personne à la soupe, puis poivrez et ajoutez éventuellement encore plus de sauce soja si vous le souhaitez.

Servir
6

Servez la soupe dans des bols.