home iconhome iconReceptenarchief
arrow right iconarrow right icon
Thais recepten
Kokossoep met schelvis, udonnoedels

Kokossoep met schelvis, udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.6 / 4van de 519 beoordelingen
Lees meer

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en het geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagenLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Snijbonen

150 g

Paksoi

(Kan sporen van allergenen bevatten)

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuks

Schelvisfilet zonder huid

(BevatVis)

200 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Snijbonen snijden
Snijbonen snijden
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes.

Paksoi snijden
Paksoi snijden
2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.

Smaakmakers bakken
Smaakmakers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het citroengras toe.

Vis snijden
Vis snijden
4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm.

Soep afmaken
Soep afmaken
5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.