Kokossoep met schelvis, udonnoedels

Kokossoep met schelvis, udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

Beoordeeld met 3.6 / 4
Lees meer

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. Het is een van oorsprong Indiase grassoort met de frisse geur en smaak van citroen en het geeft deze soep dan ook een fris tintje. Om er een vullende maaltijd van te maken gebruik je udonnoedels. Dit zijn dikke, zachte Japanse noedels die gemaakt worden van tarwebloem, water en zout.

Labels:Calorie-focusDiscoveryEten binnen 3 dagenLactosevrij
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaVis
Voorbereidingstijd
30 minuten
Moeilijkheidsgraad
Niveau 2
Ingrediënten 
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Snijbonen

150 g

Paksoi

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 tl

Gemalen citroengras

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen,Soja)

2 stuks

Schelvisfilet

(BevatVis)

200 g

Udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Voedingswaarden
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2377 kJ
Energie (kcal)568 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers5.8 g
Vezels7 g
Eiwitten27 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Pan met deksel
Wok met deksel
InstructiesPDF
Instructies
1

Bereid de bouillon. Pers of snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de snijbonen in reepjes.

2

Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het groene blad van de paksoi klein. Roer de kokosmelk goed door.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de knoflook 1 – 2 minuten op middel hoog vuur. Voeg in de laatste 30 seconden de sambal en het citroengras toe.

4

Voeg de bouillon, kokosmelk, sojasaus en snijbonen toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de soep 6 minuten op laag vuur. Dep ondertussen de schelvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 2 cm.

5

Voeg de paksoi en schelvis toe aan de wok of soeppan. Breng aan de kook en laat afgedekt nog 2 minuten koken. Haal de deksel van de pan, voeg de udonnoedels toe en kook nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de kokos-vissoep over de kommen.

Probeer deze recepten ook eens

Gele rijst met spinazie-kokoscurry
25 minuten

Gele rijst met spinazie-kokoscurry

Met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

849 kcal25 minuten

Pittige Thaise kipgehaktsalade

Pittige Thaise kipgehaktsalade

Met little gem, pandanrijst en komkommer

799 kcal35 minuten

Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Pittige Thaise hamburger met limoenmayonaise

Met paksoi en bataatfrieten uit de oven

996 kcal35 minuten

Pad thai met kippendij en roerei
25 minuten

Pad thai met kippendij en roerei

Met noedels, koriander en pinda's

844 kcal25 minuten

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

568 kcal30 minuten

Udonnoedels met pittige pindasaus
20 minuten

Udonnoedels met pittige pindasaus

Met komkommer, avocado en koriander

724 kcal20 minuten

Kokossoep met schelvis en udonnoedels
Populair

Kokossoep met schelvis en udonnoedels

Met snijbonen, paksoi en sojasaus

568 kcal30 minuten

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Oosterse noedels met Chinese kool en kokos

Met kastanjechampignons, koriander en pinda’s

570 kcal30 minuten

Thaise noedels met omeletreepjes

Thaise noedels met omeletreepjes

Met snijbonen en pikante honingpinda's

554 kcal30 minuten