Skip to main content
Gele kipcurrysoep met zachtgekookt eitje

Gele kipcurrysoep met zachtgekookt eitje

met limoen en zelfgemaakte knapperige gebakken uitjes

Kokosmelk geeft niet alleen een romige en rijke textuur aan soepen, maar ook een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans en versterkt smaken.

Allergenen:
Ei
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Gesneden spitskool

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kippendijreepjes

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Ui

25 gram

Gele currypasta

(Bevat: Soja, Mosterd Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

naar smaak

Pikante rode saus [zoals sriracha]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4181 kJ
Energie (kcal)999 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels8.7 g
Eiwitten35.7 g
Zout3.4 g
Potassium368.2 mg
Calcium58.9 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Soeppan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot en was het ei. 
  • Kook de rijst 4 - 6 minuten.
  • Voeg dan het ei toe en kook nog 5 - 7 minuten samen.
  • Spoel het ei onder koud water en giet de rijst af. Houd beide apart.
  • Bereid ondertussen de bouillon en snijd de wortel in dunne halve maantjes.
Ui bakken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppot op middelhoog vuur. Bak de kip, wortel en spitskool, afgedekt, 5 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, of tot de ui goudbruin en licht krokant is.
Knoflook persen
3
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Voeg de knoflook, de gele currypasta en de gele currykruiden toe aan de soeppot. Bak 1 minuut.
  • Voeg daarna de kokosmelk, ketjap of zoete sojasaus en bouillon toe. Roer goed door en laat 2 - 3 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  • Pers ondertussen de helft van de limoen uit en snijd de andere helft in partjes.
Serveren
4
  • Voeg het limoensap toe aan de soep. Breng op smaak met peper en zout. Pel en halveer het ei.
  • Serveer de soep in kommen of diepe borden. Verdeel de rijst en het ei eroverheen.
  • Garneer met de gebakken ui en wat pikante rode saus naar smaak.
  • Serveer met de limoenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders