Skip to main content
Een gezellig avondje mezze
Een gezellig avondje mezze

Een gezellig avondje mezze

met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip

In Spanje serveren ze tapas, in het oostelijke deel van de Middellandse Zee krijg je mezze op je bord. Een ideaal gerecht om met z'n allen van te smullen!

Allergenen:
Sesamzaad
Amandelnoten
Jordnødder
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

1.5 tl

Sumak

10 gram

Harissa

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Rode ui

100 gram

Bimi broccoli

20 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

5 gram

Verse basilicum en munt

15 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Jordnødder Kan bevatten: Schalenfrüchte, Sesamsamen)

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat: Hvede)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Milk)

½ stuk(s)

Coeur de boeuf tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Leccino-olijven

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Milk)

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 tl

Wittewijnazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1404 kcal
Energie (kJ)5873 kJ
Vetten70.3 g
waarvan verzadigd14.7 g
Koolhydraten130.3 g
waarvan suikers16.2 g
Vezels13.4 g
Eiwitten56.6 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote kom
Ovenschaal
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Kleine kom
Hapjespan met deksel
Serveerschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes.
  • Was de krieltjes grondig en halveer ze.
  • Snijd de helft van de ui in partjes en snipper de andere helft heel fijn.
Krieltjes bereiden
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, 8 minuten in de pan met deksel.
  • Haal de gekonfijte kippendij uit de verpakking en leg in zijn geheel in een ovenschaal.
  • Giet de krieltjes af en spoel met koud water. Laat goed uitlekken en meng daarna in een grote kom met 1 el olijfolie per persoon, de uipartjes en de harissa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak samen met de gekonfijte kippendij 20 - 25 minuten in de oven. Leg na 15 minuten de knoflookteen bij de krieltjes.
Tomatensalade maken
3
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd het basilicum grof.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.
  • Meng de tomaat, het basilicum, de helft van de gesnipperde ui en 1 tl sumak per persoon met de dressing.
  • Zet opzij en schep af en toe om.
Broccolini bakken
4
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de broccolini samen met de overige gesnipperde ui 4 minuten. Voeg 2 el water per persoon toe en bak, afgedekt, nog 5 minuten.
  • Snijd ondertussen de munt fijn en hak de amandelen grof.
  • Meng in een kleine kom de tahin met per persoon: 1 tl honing en 1/2 tl wittewijnazijn.
Mengen
5
  • Schep de broccolini in een mooie schaal.
  • Breng op smaak met peper en zout en verdeel de tahin-dressing erover.
  • Garneer met de munt en de amandelen.
  • Verbrokkel de witte kaas. Meng in een kleine kom de yoghurt met de helft van de witte kaas, 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon, de overige sumak, peper en zout. Haal de knoflookteen uit de schil en pers of snijd fijn. Meng de knoflook door de yoghurtdip.

Weetje: De tahin in de tahin-dressing is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
6
  • Bak het platbrood de laatste 1 - 2 minuten mee in de oven.
  • Verdeel de overige witte kaas over de krieltjes.
  • Serveer de gekonfijte kippendij, harissakrieltjes met ui en witte kaas, tomatensalade, broccolini, yoghurtdip, olijven en het platbrood op tafel.
  • Laat iedereen zelf opscheppen.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla