Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen
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Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

Snelle vegetarische ramen met paddenstoelen

met spitskool, wortel en een zachtgekookt eitje

Vandaag snelle ramen op het menu! Je brengt deze Japanse noedelsoep op smaak met gomasio - een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Lente-ui

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Ei

200 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

75 gram

Gesneden spitskool

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

400 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

1 tl

[Plantaardige] boter

1 el

Zonnebloemolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)731 kcal
Energie (kJ)3057 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten92 g
waarvan suikers13 g
Vezels7.7 g
Eiwitten26 g
Zout8 g

Benodigdheden

Rasp
Steelpan
Hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Dans la petite casserole, portez une bonne quantité d'eau à ébullition pour les œufs. Préparez le bouillon de champignons. Râpez le gingembre à la râpe fine. Coupez la carotte en fines lamelles de 2 mm. Coupez éventuellement les gros morceaux de champignons légèrement plus petits pour qu'ils aient tous à peu près la même taille. Écrasez ou émincez l'ail. Faites chauffer 1 cs d'huile de tournesol et 1 cs de beurre par personne dans le wok ou la grande sauteuse à feu moyen-vif.

Tip: Heb je geen paddenstoelenbouillon in huis? Gebruik dan groentebouillon. Let je op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje.

Cuire
2

Faites cuire le gingembre et l'ail 1 à 2 minutes en remuant. Détaillez l'oignon nouveau en fines rondelles. Réservez séparément le blanc du vert. Ajoutez la partie blanche de l'oignon nouveau, la carotte et les champignons au wok ou à la sauteuse et faites cuire 4 minutes. Ajoutez la sauce asiatique douce et la sauce soja et laissez cuire encore 2 minutes.

Tip: Let je op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege en voeg deze eventueel later naar smaak toe.

Cuire
3

Faites cuire les œufs (mollets) 4 à 6 minutes. Rincez-les ensuite sous l'eau froide, écalez-les et coupez-les en deux. Ajoutez le bouillon, les nouilles et le chou pointu au wok ou à la sauteuse. Mélangez bien et portez à ébullition à couvert. Laissez cuire environ 4 minutes ou jusqu'à ce que les nouilles soient cuites.

Servir
4

Servez les nouilles et le bouillon dans les assiettes. Accompagnez de l'œuf mollet. Garnissez du gomasio et de la partie verte de l'oignon nouveau.

Tip: Ei is, naast vette vis, een van de weinige ingrediënten die rijk zijn aan vitamine D. Deze vitamine krijgen veel mensen te weinig binnen, zeker in de winter met weinig zon.