Snelle pasta op z'n Mexicaans
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met gehakt, courgette en zure room

Je geeft een Mexicaanse draai aan dit gerecht met mais, zure room en Mexicaanse kruiden. Deze pasta fiesta zet je al binnen 25 minuten op tafel!

Labels:
Extra groente
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten Soja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

70 gram

Maïs in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3650 kJ
Energie (kcal)872 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd14.6 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels5.8 g
Eiwitten41.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Hapjespan met deksel
•Vergiet

Instructies

Gehakt bakken
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het gehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het gehakt uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit de sauteerpan opnieuw op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 4 minuten mee.
  • Voeg de passata toe en bak, afgedekt, 2 - 4 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mengen
3
  • Voeg de gekookte pasta, het gebakken gehakt, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de sauteerpan. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep er 1 lepel zure room bovenop.
  • Garneer met de overige kaas.