
Snelle pasta met gehaktballen
met champignons en romige tomatensaus
De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Labels:
Familie
•Familie
•Eenpansgerecht
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
gram
Spaghetti
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Prei
125 gram
Champignons
100 gram
Gemengd gehakt
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
25 gram
Kruidenroomkaas
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ ml
[Zoutarme] runderbouillon
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Keukenpapier
•Soeppan met deksel
Instructies

1
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
- Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 minuten beetgaar. Bewaar 150 ml per persoon van het kookvocht.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de prei fijn.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

2
- Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
- Draai per persoon 5 á 6 balletjes van het gehakt.
- Bak de gehaktballen 3 - 4 minuten in de soeppan. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn.
- Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

3
- Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan.
- Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook.
- Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe.
- Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

4
- Serveer de pasta in diepe borden.
- Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!