Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

Snelle pasta met gehakt en Mexicaanse twist

met paprika, cheddar en zure room

In de Mexicaanse kruidenmix zit gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - zo geef je een originele twist aan dit pastagerecht.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Gemengd gehakt

⅓ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Groene paprika

90 gram

Penne

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte cheddar

25 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)932 kcal
Energie (kJ)3897 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers11 g
Vezels6.1 g
Eiwitten49 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Cuire la viande hachée
1

Pour les penne, portez une grande quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel dans la casserole. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites cuire la viande hachée et les épices mexicaines 4 à 5 minutes. Réservez la viande hors de la poêle et conservez la graisse de cuisson.Émincez l'oignon. Écrasez ou émincez l’ail. Taillez le poivron en dés.

Cuire les légumes
2

Faites cuire les penne 10 à 12 minutes à couvert. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Faites à nouveau chauffer la sauteuse à feu moyen-vif. Faites revenir l’ail et l’oignon 1 à 2 minutes. Ajoutez le poivron et les cubes de tomates et faites cuire le tout 6 à 8 minutes à couvert.

Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.

Mélanger
3

Ajoutez les penne, la viande et la moitié du cheddar à la sauteuse. Mélangez bien le tout, puis salez et poivrez. Réchauffez 2 à 3 minutes de plus ou jusqu'à ce que les pâtes soient chaudes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan alleen wat cheddar als garnering. De overige cheddar kun je de volgende dag bijvoorbeeld gebruiken voor een omelet.

Servir
4

Servez les pâtes sur les assiettes et disposez une cuillerée de crème aigre par-dessus. Garnissez du reste de cheddar.