
Snelle pasta met dubbele portie gehaktballen
met champignons en romige tomatensaus
De gehaktballetjes in dit recept zijn gekruid met oregano, knoflook en cayenne - perfect voor deze pastaklassieker in tomatensaus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
80 gram
Courgette
8 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
gram
Spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] runderbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti.
- Weeg de spaghetti af en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Bewaar 50 ml per persoon van het kookvocht.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
- Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

- Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur.
- Halveer de gehaktballen en bak ze 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
- Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.

- Bak de ui, knoflook, champignons en courgette 6 - 8 minuten in de soeppan in het bakvet van de gehaktballen.
- Voeg de tomatenblokjes, het achtergehouden kookvocht en het bouillonblokje toe aan de soeppan en breng aan de kook.
- Voeg de spaghetti, kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe.
- Roer goed door en laat nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel.

- Serveer de pasta in diepe borden.
- Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!