HelloFresh
topBanner
Snelle linzenstoof met champignons

Snelle linzenstoof met champignons

met crème fraîche, ciabatta en een frisse salade

Lees meer

Waar bevat rucola 5x meer van dan veel andere groenten? a) calcium, b) vitamine A of c) ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:BalansLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuks

Knoflookteen

200 g

Prei

250 g

Champignons

2 stuks

Witte ciabatta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

3 tl

Paprikapoeder

1 pak

Linzen

⅔ blik

Tomatenpuree

30 g

Rucola en veldsla

100 g

Crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

150 ml

Groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2789 kJ
Energie (kcal)667 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels14 g
Eiwitten24 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Hapjespan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden.Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon.

2

•Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, prei, champignons, 1 tl paprikapoeder per persoon, peper en zout toe en bak 4 – 7 minuten. Giet de linzen af in een vergiet.

3

Voeg 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de tomatenpuree toe aan de hapjespan en roerbak nog 2 minuten. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Schep de rucola en veldsla erdoor. Voeg de bouillon, de linzen en de crème fraîche toe aan de hapjespan en roer door. Verhit nog 2 minuten.

4

Verdeel de linzenstoof over kommen of diepe borden.Verkruimel de feta erboven. Serveer met de salade en de ciabatta.