Snelle eenpanspasta met gehaktballen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle eenpanspasta met gehaktballen

Snelle eenpanspasta met gehaktballen

met champignons en romige tomatensaus

Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, hij staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt, heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!

Labels:
Eenpansgerecht

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

½ stuk(s)

Prei

3 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

75 gram

Casarecce

25 gram

Kruidenroomkaas

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

250 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)908 kcal
Energie (kJ)3799 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers16 g
Vezels9.2 g
Eiwitten47 g
Zout4 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel

Instructies

Snijden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons in plakken en de prei fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon met 1/4 bouillonblokje in plaats van een halve.

Bakken
2
  • Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. 
  • Halveer de gehaktballen en bak ze 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. 
  • Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. 
Saus bereiden
3
  • Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan.
  • Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook. 
  • Weeg de casarecce af (zie TIP), voeg toe aan de soeppan en kook in de saus, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg eventueel nog bouillon toe als de saus te droog wordt.

Tip: Let op, je gebruikt in dit gerecht niet alle casarecce. Je kunt de overige pasta bewaren en bijvoorbeeld gebruiken in een salade of soep. Ben je een grote eter? Voeg dan wel alle casarecce toe.

Mengen en serveren
4
  • Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe.
  • Roer goed door en laat het geheel nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.

Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Deze maaltijd bevat per portie meer dan 400 g groente per persoon - supergezond dus!