Deze eenpanspasta is niet alleen heel smaakvol, hij staat ook nog eens zo op tafel. Zoals de naam van het recept al zegt, heb je maar één pan nodig, waardoor je weinig afwas hebt. Wij hebben de gehaktballetjes alvast voor je gemaakt en gekruid met Italiaanse kruiden. Zo heb jij meer tijd om van dit lekkere gerecht te genieten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Champignons
½ stuk(s)
Prei
4 stuk(s)
Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden
(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)
1 pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Penne
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
naar smaak
Peper en zout
½ el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme runderbouillon
Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de champignons in plakken en de prei fijn.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon met 1/4 bouillonblokje in plaats van een halve.
Verhit de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Halveer de gehaktballen en bak ze 3 - 4 minuten. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart.
Bak de ui, knoflook, champignons en prei 6 - 8 minuten in de soeppan. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe aan de soeppan en breng aan de kook.
Tip: Wist je dat tomaten in blik bijna evenveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 400 g groente per persoon. Zo krijg je met deze maaltijd al meer dan de dagelijkse aanbeveling aan groente binnen - supergezond dus!
Weeg de casarecce af (zie TIP), voeg toe aan de soeppan en kook in de saus, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg eventueel nog bouillon toe als de saus te droog wordt.
Tip: Let op, je gebruikt in dit gerecht niet alle casarecce. Je kunt de overige pasta bewaren en bijvoorbeeld gebruiken in een salade of soep. Ben je een grote eter? Voeg dan wel alle casarecce toe.
Voeg de kruidenroomkaas, de helft van de geraspte Italiaanse kaas en de gehaktballen toe. Roer goed door en laat het geheel nog 3 - 4 minuten zachtjes koken zonder deksel. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas.