BestellenCadeaubon
Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano

Siciliaanse pasta met kip en Parmigiano Reggiano

met semi-gedroogde tomaten, paprika en spinazie

Wist je dat Parmigiano Reggiano zijn naam te danken heeft aan de streek waar deze kaas geproduceerd wordt? Namelijk de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paprika

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3858 kJ
Energie (kcal)922 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd17.7 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers11.3 g
Vezels10.9 g
Eiwitten59.9 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

Pan
Diep bord
Koekenpan met deksel
Hapjespan
Rasp

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in kleine blokjes. Houd de olie van de semi-gedroogde tomaten apart en snijd de tomaten in stukjes. 

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Pasta koken
2

Kook de pasta in 13 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar 50 ml van het kookvocht per persoon. Houd de pasta warm in de pot.

Kip bakken
3

Meng in een diep bord 1 el bloem per persoon en een snuif peper en zout en haal de kipfilet door de bloem. Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal de pitten uit de pan en zet opzij tot serveren. Verhit 1/2 el boter per persoon in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 3 - 4 minuten op de ene kant, draai om en bak de kip nog 3 - 4 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Zet het vuur uit en houd de kip afgedekt warm.

Groenten bakken
4

Verhit in een sauteerpan de olie van de semi-gedroogde tomaten op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui en paprika toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de Siciliaanse kruiden en de semi-gedroogde tomaten toe en bak 1 minuut mee.

Saus afwerken
5

Voeg de culinaire room toe aan de pan met de groenten, meng goed en laat 2 minuten indikken. Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano. Voeg vervolgens de spinazie toe en roer door tot de spinazie geslonken is. Verlaag het vuur van de saus, voeg de pasta en 2/3 van de geraspte Parmigiano Reggiano toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de pasta en saus over diepe borden. Snijd eventueel de kipfilet in sneetjes en serveer op de pasta. Garneer met de krokante pompoenpitten en de overige Parmigiano Reggiano.