topBanner
Shepherd's pie met lamsgehakt

Shepherd's pie met lamsgehakt

Ovenschotel met wortel, doperwten en aardappelen

Lees meer

Vandaag maak jij een variant van de Shepherd’s pie. Typisch aan een Shepherd’s pie is lamsvlees met ui in een jus of saus met daarop aardappelpuree. Wij zijn benieuwd hoe deze variant in de smaak valt!

Allergenen:Glutenbevattende granenMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

2 stuk(s)

Peen

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Lamsgehakt

1 kuipje(s)

Tomatenpuree

2 zakje(s)

Worcestershire saus

(BevatGlutenbevattende granen, Mosterd, Soja)

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

200 gram

Doperwten in blik

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 ml

Runderbouillon

1 el

Bloem

2 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3394 kJ
Energie (kcal)811 kcal
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers21.0 g
Vezels12 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snijd vervolgens de peen in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de peen toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

3

Bereid de bouillon. Voeg per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 1 zakje worcestershire saus, 1/3 zakje gedroogde tijm, 1/2 el bloem en het laurierblad toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat dit geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Garneer met de geraspte cheddar en bak de Shepherd's pie 15 - 20 minuten in de oven, of tot de cheddar goudbruin is.

6

Verdeel de Shepherd's pie over de borden.