
Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Ei)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Griekse kruidenmix
½ pak(ken)
Tomatenblokjes met basilicum
1 stuk(s)
Naan met kruiden
(Bevat: Tarwe, Gluten)
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui en knoflook 2 minuten. Roer de paprika, tomaat, Griekse kruidenmix en de tomatenblokjes erdoor.
Tip: Gebruik een sauteerpan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere sauteerpannen.

Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Zorg ervoor dat de saus goed reduceert en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erboven, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen.

Bak ondertussen het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Haal het deksel van de shakshuka en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).
Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met het naanbrood.
Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!