Skip to main content
Shakshuka met geitenkaas

Shakshuka met geitenkaas

met naanbrood en Griekse kruidenmix

Wist je dat shakshuka het Arabische woord is voor mix of mengsel?

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Griekse kruidenmix

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met basilicum

1 stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3489 kJ
Energie (kcal)834 kcal
Vetten39.1 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels14.8 g
Eiwitten35.7 g
Zout4.3 g
Potassium258 mg
Calcium24 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Specerijen bakken
2

Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de ui en knoflook 2 minuten. Roer de paprika, tomaat, Griekse kruidenmix en de tomatenblokjes erdoor.

Tip: Gebruik een sauteerpan met een hoge rand en een dikke, platte bodem. Dan wordt de hitte gelijkmatig verdeeld en gaat het garen van de eieren gemakkelijker. Kook je voor meer dan 3 personen? Gebruik dan eventueel meerdere sauteerpannen.

Saus maken
3

Verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zonder deksel zachtjes koken (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Zorg ervoor dat de saus goed reduceert en laat zoveel mogelijk vocht verdampen - de eieren garen gemakkelijker in een dikkere saus.

Eieren garen
4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verkruimel de geitenkaas erboven, dek de pan af en laat de eieren in 4 - 6 minuten stollen.

Verwarm het naanbrood
5

Bak ondertussen het naanbrood 2 - 3 minuten in de oven. Haal het deksel van de shakshuka en zet het vuur iets hoger. Laat de eieren 2 - 4 minuten verder stollen en laat overtollig vocht verdampen (zie Tip).

Tip: De kooktijd van de eieren hangt af van je pan. Controleer de eieren tussendoor en pas eventueel de kooktijd aan op basis van jouw voorkeur.

Serveren
6

Verdeel de shakshuka over de borden. Serveer met het naanbrood. 

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders