topBanner
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en een volkorenpuntje

Lees meer

Wist je dat shakshuka in het Midden-Oosten en in Noord-Afrika als ontbijt, lunch en diner wordt gegeten?

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen:EiMelk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Paprika

4 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse krulpeterselie

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren puntje

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2198 kJ
Energie (kcal)525 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en de paprika en snijd beide klein. Snijd de tomaat in kleine blokjes en snijd de krulpeterselie fijn.

2

Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en de helft van de krulpeterselie toe.

3

Voeg vervolgens 30 ml water per persoon toe aan de hapjespan en verkruimel 1/4 groentebouillonblokje per persoon boven de pan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 - 7 minuten zachtjes koken met het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Maak voor elk ei een kuiltje in het groentemengsel en breek de eieren hierin. Zorg dat de eieren diep in de saus liggen, onderin de pan. Bestrooi de eieren met peper en zout. Verdeel de geitenkaas in stukjes over het geheel, dek de pan af en laat de eieren in 6 - 10 minuten stollen. Haal de laatste 4 minuten het deksel van de pan, zet het vuur iets hoger en laat overtollig vocht verdampen.

5

Bak ondertussen het volkorenpuntje 6 - 8 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer met het volkorenpuntje.