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Scandinavische salade met doradefilet

Scandinavische salade met doradefilet

met little gem, verse dille en gebakken aardappelen

Onze dorade heeft het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde vis, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse dille

¼ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Doradefilet

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

3 tl

Mosterd

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

Energie (kcal)593 kcal
Energie (kJ)2479 kJ
Vetten26 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers7 g
Vezels11.2 g
Eiwitten29 g
Zout1 g
Hapjespan met deksel
Saladekom
Keukenpapier
Koekenpan

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Épluchez ou lavez soigneusement les pommes de terre et coupez-les en quartiers. Faites chauffer l’huile d’olive dans la sauteuse et cuire les pommes de terre 25 à 35 minutes à feu moyen-vif et à couvert. Retirez le couvercle après 20 minutes. Remuez régulièrement, puis salez et poivrez.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezonde energiebronnen zijn? Naast veel vezels en kalium bevatten ze ook veel vitaminen. Zoals vitamine B6 en B11 voor je energieniveau, en vitamine C voor een sterke weerstand.

Couper
2

Coupez les radis en fines rondelles et le concombre en rondelles. Hachez grossièrement l’aneth et émincez l’oignon. Coupez la little gem en fines lanières

Préparer la salade
3

Dans le saladier, préparez une vinaigrette en mélangeant le vinaigre de vin blanc, le miel, l’huile d’olive vierge extra et ½ cc de moutarde par personne. Salez et poivrez. Mélangez ensuite les radis, le concombre, l’oignon, la little gem et l’aneth à la vinaigrette.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de doradefilet.

Badigeonner la dorade
4

Épongez le filet de dorade avec l’essuie-tout. À la main ou à l’aide d’un pinceau, badigeonnez le filet de dorade des deux côtés avec le reste de moutarde. Salez et poivrez.

Cuire la dorade
5

Faites chauffer le beurre dans la poêle à feu moyen-vif et cuire le filet de dorade 2 à 3 minutes côté peau, puis 1 à 2 minutes de l’autre côté. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez la salade sur les assiettes. Mélangez avec les pommes de terre sautées et disposez le filet de dorade à la moutarde dessus.

Tip: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.

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