Lauwwarme salade met gerookte forel
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Lauwwarme salade met gerookte forel

Lauwwarme salade met gerookte forel

Met aardappel, boontjes, appel en tuinkers

Deze salade neem je gemakkelijk mee naar het park of strand op een zomerse dag. Houd dan de forel en dressing apart tot je gaat eten. De forel is op ambachtelijke wijze gerookt boven een open eikenhoutvuur. Vis werd van oudsher gerookt om het langer te kunnen bewaren, maar tegenwoordig gebeurt het vooral voor de smaak.

Labels:
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Appel

1 el

Tuinkers

70 gram

Gerookte forelfilet

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

1.5 el

Extra vierge olijfolie

1.5 el

Witte balsamicoazijn

1.5 tl

Honing

1.5 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten22 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers22.6 g
Vezels13 g
Eiwitten27 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

Snijden
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Aardappelen koken
2

Zorg dat de blokjes aardappel net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook de aardappelblokjes in 8 – 11 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Sperziebonen koken
3

Schenk ondertussen een bodempje water in een andere pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en kook de sperziebonen in 7 – 9 minuten gaar. Giet daarna af.

Salade afmaken
4

Snijd ondertussen de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Knip de tuinkers los en verdeel de gerookte forel met twee vorken in kleine stukken. Meng de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, honing, mosterd, peper en zout in een saladekom.

Salade mengen
5

Voeg de aardappelen, sperziebonen, appel en de helft van de tuinkers toe aan de saladekom en meng met de dressing. Breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de salade over de borden en verdeel er de forel over. Garneer met de overige tuinkers.