Skip to main content
Traybake met piri-pirikip en abrikozenchutney

Traybake met piri-pirikip en abrikozenchutney

met smokey patatjes en knoflooksperziebonen

Piri-piri is een klein, maar pikant pepertje - met als terechte bijnaam de Afrikaanse rode duivel.

Labels:
Caloriebewust
Eenpansgerecht

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1.5 tl

Piri-pirikruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Kipfilet

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Abrikozenchutney

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2843 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten34.5 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten61.5 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels10.7 g
Eiwitten33.1 g
Zout0.7 g
Potassium1290.3 mg
Calcium104.5 mg
Iron1.9 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de aardappelen in wedges.
  • Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Bestrooi in de laatste minuut van de baktijd met het gerookte paprikapoeder.
Kip roosteren
2
  • Snijd de ui in halve ringen. Snijd de puntpaprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Bestrijk de kip met de piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak).
  • Leg de ui, puntpaprika en kip op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een scheutje olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak 5 - 10 minuten in de oven.
Sperziebonen bereiden
3
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Leg beide op een vel aluminiumfolie en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.
  • Vouw de folie goed dicht zodat er een pakketje ontstaat.
  • Leg het pakketje op de bakplaat en zet terug in de oven. Bak in 20 - 25 minuten gaar.
Serveren
4
  • Serveer de patatjes op borden. Serveer alles ernaast.
  • Besprenkel met abrikozenchutney naar smaak.
  • Serveer de mayonaise ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders