Skip to main content
Dahl met naan en salsa

Dahl met naan en salsa

met gember, appel, kokosmelk en limoen

3.9
(389)

Speciaal ingrediënt in je box! Kumato tomaten rijpen tot ze een diepe bruine kleur met een zoete en complexe smaak hebben.

Labels:
Vegan
Ingrédient de saison
Allergenen:
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Appel

1 tl

Verse gember

½ tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Groene currykruiden

50 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

125 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe, Gluten)

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Kumato-tomaat

5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

200 ml

Zoutarme groentebouillon

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3727 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten41.1 g
waarvan verzadigd23.9 g
Koolhydraten97.5 g
waarvan suikers20.1 g
Vezels18.5 g
Eiwitten24.4 g
Zout2 g
Potassium327.1 mg
Calcium51.2 mg
Iron1.5 mg
Grote hapjespan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bereid de bouillon.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.
Specerijen bakken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een grote sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de kurkuma en de groene currykruiden 1 minuut, of tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 - 3 minuten.
Dahl maken
3
  • Voeg de linzen en appel toe aan de sauteerpan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe. Verlaag het vuur en kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten.
  • Haal het deksel van de sauteerpan en laat nog 5 minuten indikken, of tot de linzen gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Naan bakken
4
  • Bak de naan 4 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes.
  • Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.
Salsa maken
5
  • Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.
Serveren
6
  • Pers 1 limoenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door.
  • Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp.
  • Serveer met de naan, de frisse salsa en de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders