Skip to main content
Veggie spaghetti bolognese met Grana Padano

Veggie spaghetti bolognese met Grana Padano

met kerstomaten en peterselie

Met dit recept zet je de bekende smaak van een klassieke spaghetti bolognese op tafel, maar dan zonder vlees! Met de rijke, volle smaak van tomaat is het een plantaardige variant op een wereldwijde favoriet.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja
Gerst
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Kan sporen van allergenen bevatten
Ei
Mosterd
Soja
Haver
Rogge
Selderij
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

90 gram

Spaghetti

(Bevat: Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Ei, Mosterd, Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Rode kerstomaten

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Haver, Mosterd, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten, Kan sporen van allergenen bevatten, Soja, Gerst, Gluten)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

½ zakje(s)

Hello Umami

10 gram

Worcestershiresaus

(Bevat: Mosterd, Soja, Kan sporen van allergenen bevatten, Gluten, Mosterd, Soja, Gerst)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

20 gram

Grana Padanovlokken DOP

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2801 kJ
Energie (kcal)669 kcal
Vetten16.9 g
waarvan verzadigd5.4 g
Koolhydraten87.5 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels14.7 g
Eiwitten35.6 g
Zout2.9 g
Potassium606.5 mg
Calcium36.8 mg
Iron2.4 mg
Pan
Rasp
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de pasta 11 - 13 minuten, of tot de pasta beetgaar is. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de wortel. Halveer de kerstomaten.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 3 minuten.
  • Voeg de wortel, de kerstomaten, het gehakt, de passata, de Hello Umami, de worcestershiresaus, de sojasaus en de oregano toe.
  • Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
3
  • Voeg de bouillon toe en draai het vuur laag. Laat, afgedekt, 8 - 10 minuten pruttelen (zie Tip).
  • Snijd de peterselie grof.

Tip: Heb je iets langer de tijd? Laat het geheel langer sudderen zodat de saus nog meer smaak krijgt. Voeg eventueel meer water toe als de saus snel indikt.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over borden en schep de saus erover.
  • Garneer met de kaas en peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders