Skip to main content
Garnalen in kruidige groene currysaus

Garnalen in kruidige groene currysaus

met bruine rijst, sperziebonen en spitskool

Kokosmelk voegt een romige en rijke textuur toe aan curry's met een beetje natuurlijke zoetheid. Het brengt kruiden in balans, versterkt smaken en geeft het gerecht een zachte, luxueuze consistentie.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

½ stuk(s)

Rode ui

1 tl

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Sperziebonen

150 gram

Spitskool en broccoli

½ zakje(s)

Groene currykruiden

5 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

90 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2821 kJ
Energie (kcal)674 kcal
Vetten31.4 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels10.5 g
Eiwitten24.5 g
Zout2.5 g
Potassium273.7 mg
Calcium64 mg
Iron0.8 mg
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 3 gelijke stukken.
  • Kook de sperziebonen, afgedekt, 4 - 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe en kook 10 minuten verder. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember.
Groenten koken
2
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de gember, knoflook en ui 1 minuut.
  • Voeg de spitskool en broccoli, de kokosmelk, de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak) en de groene currykruiden toe. Laat, afgedekt, 6 - 8 minuten zachtjes koken.
Garnalen bakken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een andere wok of sauteerpan op hoog vuur. Bak de garnalen 3 minuten al roerend. 
  • Voeg daarna de garnalen en het bakvocht toe aan de curry. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de curry op borden.
  • Serveer de rijst en sperziebonen ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders