Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei

Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei

Avec de la mangue, un mélange de noix épicées et un œuf au plat

Vandaag bereid je een lauwwarme salade met knapperige groenten, een spiegelei, gekruide pinda’s en cashewnoten. Je maakt een smaakvolle dressing van onder ander verse limoen en sambal voor een extra pittige smaak. Ben jij een liefhebber van pikant? Voeg dan gerust wat extra sambal toe.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Sulfiet
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Mango

25 gram

Oosterse pinda-cashewmix

(Bevat Pinda's, Noten, Selderij, Mosterd, Sulfiet)

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

¼ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en giet eventueel af. Roer de rijstkorrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
2

Was ondertussen de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van de helft van de zonnebloemolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en sambal.

Groente snijden
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de paprika in blokjes. Snijd de mango ook in blokjes. Hak de notenmix grof. Meng de komkommer, gele paprika, mango en het grootste deel van de notenmix in een saladekom.

Op smaak brengen
4

Voeg de rijst en de dressing toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en eventueel zout.

Bakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het ei een spiegelei. Voeg halverwege de sojasaus toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige notenmix en serveer met het sojasaus-spiegelei.