Runderburger op een Turks broodje
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Runderburger op een Turks broodje

Runderburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Allergenen:
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Turks broodje

40 gram

Volkoren couscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Gekruide runderburger

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

4 ml

Olijfolie met citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Rodewijnazijn

80 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)879 kcal
Energie (kJ)3676 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.6 g
Eiwitten45 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Rasp
Saladekom
Grote kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten.
  • Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous (zie Tip).
  • Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.
  • Roer daarna los met een vork en laat zonder deksel staan. De couscous mag afkoelen.

Tip: Het kan zijn dat je meer couscous krijgt dan je nodig hebt voor dit recept. Weeg daarom eerst de juiste hoeveelheid af. De rest kun je bijvoorbeeld gebruiken in een lunchsalade.

Snijden
2
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon en de Midden-Oosterse kruiden in een koekenpan op middelhoog vuur, tot de kruiden beginnen te geuren.
  • Bak vervolgens de burger in 5 minuten per kant bruin. De burger mag nog roze zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui (zie Tip).
  • Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.

Tip: De ui gaat rauw door de couscoussalade. Houd je niet van rauwe ui? Bak deze dan mee met de burger.

Tzatziki maken
3
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten.
  • Snijd de helft van de komkommer in plakjes en rasp de andere helft met een grove rasp.
  • Meng in een saladekom de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Roer de couscous, tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor.
  • Snijd het Turkse broodje open en leg de burger erin met een schep tzatziki. Beleg met de komkommerplakjes en voeg eventueel de overige komkommer toe aan de couscous. Serveer het broodje met de couscoussalade.
  • Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.