Tomatenpuree is een dikke, geconcentreerde pasta gemaakt van tomaten die al gekookt en gezeefd zijn. Het heeft een intensere tomatensmaak dan dunnere en mildere tomatensauzen zoals passata.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
½ pak(ken)
Kikkererwten
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)
½
Tomatenpuree
45 ml
Kokosmelk
½ stuk(s)
Komkommer
45 gram
Rucola en veldsla
4 stuk(s)
Volkoren mini-tortilla
(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Soja, Mosterd)
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
5 gram
Verse munt
(Kan bevatten: Selderij)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat: Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
25 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer.
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar als je dit gerecht met weinig personen eet kun je er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Tip: Liever zachte tortilla's? Verpak ze dan in aluminiumfolie en verwarm ze net zo lang in de oven.