Je snijdt een kriskraspatroon in het vruchtvlees van de courgette. Deze techniek zorgt ervoor dat de courgette gelijkmatig gaart en smaken absorbeert, en is perfect om te grillen, bakken of braden!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Paprikareepjes
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ pak(ken)
Gemengde bonen
100 gram
Passata
20 gram
Pesto genovese
20 gram
Grana Padanovlokken DOP
75 gram
Jasmijnrijst
25 gram
Zure room
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
½ tl
Suiker
25 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Tip: Snijd niet te diep in het vruchtvlees, zodat de schil heel blijft.
Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?