Speciaal ingrediënt in je box! Parmigiano Reggiano dankt zijn naam aan de Italiaanse provincies Parma en Reggio Emilia. Een échte D.O.P. kaas dus.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
75 gram
Orzo
(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)
100 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Rode ui
75 gram
Culinaire room
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
50 gram
Spinazie
1 stuk(s)
Knoflookteen
15 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
10 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Tarwe)
¼ stuk(s)
Citroen
1.5 el
[Plantaardige] boter
1 el
Bloem
½ el
Olijfolie
150 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Pers de citroen uit boven een kleine kom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak de broccoli 10 - 12 minuten in de oven. Bereid ondertussen de bouillon. Laat de oven aan voor het bakken van de orzo.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verhit de boter in een sauteerpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Roer de bloem erdoor en bak nog 2 minuten (zie Tip). Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen en de saus is ingedikt. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon. Roer de saus glad, breng aan de kook en laat koken tot het de consistentie van room heeft.
Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en boter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el boter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.
Scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de sauteerpan. Laat al roerend slinken. Voeg als laatste de culinaire room, kruidenkaasblokjes, peper en zout toe. Haal van het vuur en voeg de orzo, broccoli en 1/2 el citroensap per persoon toe. Meng goed door. Verdeel alles over een ovenschaal.
Dek de orzo af met aluminiumfolie en bak 13 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een kom de Parmigiano Reggiano met de panko, peper en zout. Verdeel het panko-kaasmengsel over de orzo en bak, zonder folie, nog 5 - 7 minuten.
Verdeel de orzo over diepe borden. Garneer met de citroenrasp naar smaak.