Romige farfalle met gekruid kipgehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas

Venkel heeft een lichte anijssmaak die in de verte wel wat aan drop doet denken. In dit gerecht combineer je het met Italiaans gekruid kipgehakt en de milde, zachte zuivelsmaak van crème fraîche. Op onze blog vind je een handig stappenplan voor het schoonmaken van venkel.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Familie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Venkel

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

3 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten38 g
waarvan verzadigd17.1 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels11 g
Eiwitten42 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok

Instructies

Knoflook en ui snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de farfalle. Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn.

Venkel snijden
2

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn (zie tip). Halveer de venkel, snijd in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in kleine blokjes.

Farfalle koken
3

Kook de farfalle, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel en giet daarna af. Laat zonder deksel uitstomen.

Bakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak het kipgehakt in 3 minuten los op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en rode peper toe en bak 2 minuten mee. Voeg de venkel en 1 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

Saus maken
5

Zet het vuur laag en scheur de spinazie, eventueel in delen, klein boven de wok of hapjespan en laat al roerend slinken. Voeg de crème fraîche en de helft van de belegen kaas toe en roer goed door (zie tip). Voeg de farfalle toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden. Garneer met de overige belegen kaas.