Skip to main content
Romige citroenrisotto met spinaziepesto

Romige citroenrisotto met spinaziepesto

met gegrilde courgette, ham en vers basilicum

4.4
(156)

Een perfecte risotto kost tijd en geduld. Een handige tip om het proces soepel te laten verlopen: houd de bouillon heet op het fornuis!

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Courgette

¼ zakje(s)

Gedroogde oregano

¼ stuk(s)

Citroen

50 gram

Spinazie

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

4 plak(ken)

Achterham

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2967 kJ
Energie (kcal)709 kcal
Vetten35.7 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten75.7 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels5 g
Eiwitten23.5 g
Zout2.5 g
Potassium624.4 mg
Calcium104 mg
Iron2.2 mg
Hapjespan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op laag vuur en bak de knoflook en ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe. Laat de risottokorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door.
Courgette roosteren
2
  • Snijd de courgette in schijfjes van 1/2 cm dik.
  • Voeg toe aan een kom samen met de gedroogde oregano.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. 
  • Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier en rooster 15 - 20 minuten in de oven.
Risotto garen
3
  • Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 20 - 25 minuten. 
  • Voeg eventueel een scheutje extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Pesto maken
4
  • Snijd de citroen in 8 partjes.
  • Pers 1 citroenpartje per persoon uit boven een hoge kom.
  • Voeg de extra vierge olijfolie, de hele basilicumtakjes, de helft van de spinazie en de helft van de geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Pureer met een staafmixer tot een pesto (zie Tip). 

Tip: Voeg eventueel extra water toe om de pesto naar de gewenste dikte te krijgen.

Afmaken
5
  • Snijd de hamsneetjes in blokjes.
  • Roer, wanneer de risotto klaar is, de ham erdoorheen samen met de overige spinazie en kaas. Verwarm nog 2 minuten op laag vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Serveer de risotto over diepe borden en leg de geroosterde courgette erbovenop.
  • Garneer met pesto naar smaak.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders